Voorbeelden uit de praktijk

PRAKTIJKVOORBEELDEN

 • 26-04-2016

  Maatlat Duurzame Veehouderij publiceert certificatieschema Melkveestallen niveau-A, versie 10.2

  Maatlat Duurzame Veehouderij publiceert het certificatieschema Melkveestallen niveau-A, versie 10.2, dat geldig is van 1 april 2016 tot en met 31 december 2016. De nieuwe maatregelen zijn van toepassing op de investeringen die aangemeld worden voor de Regeling groenprojecten.
 • 20-05-2014

  MDV 2007 - 2014

  De Maatlat Duurzame Veehouderij blijkt al vanaf de start in 2007 een aantrekkelijk instrument voor ondernemers om in een duurzamere veestal te investeren om daarmee gebruik te kunnen maken van fiscale voordelen.
 • 20-05-2014

  Licht in de MDV

  Een belangrijke verbetering in MDV 8.1. is de verfijning van de systematiek voor het meten van hoe energiezuinig de kunstverlichting in een stal is. In dit artikel een toelichting op de gewijzigde puntensystematiek en borgingsmethode.
 • 22-01-2014

  Brandveiligheid in stallen

  De kans op een stalbrand is misschien klein, de gevolgen kunnen zeer groot zijn. Niet alleen zijn er meestal veel dierlijke slachtoffers, een afgebrande stal betekent ook een productiestop omdat er een nieuwe stal moet worden gebouwd en deze opnieuw moet worden bevolkt.
 • 12-01-2014

  Plaagdieren in en om de stal: gevaarlijk en duur

  Hoewel een ondernemer veel baat kan hebben bij een goede opzet en uitvoering van een ongediertebestrijdingsplan, staat dit helaas vaak niet hoog op zijn agenda. Plaagdieren kunnen bijvoorbeeld ziekten overbrengen, brand veroorzaken en een behoorlijke financiële schadepost teweegbrengen. In dit artikel, aandacht voor ratten en muizen.
 • 15-01-2013

  Eerste konijnenstal gecertificeerd voor de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)

  Het familiebedrijf Groenewoud uit het Brabantse Vinkel had onlangs de primeur. Als eerste konijnenstalhouder in Nederland behaalde de onderneming het MDV certificaat voor haar duurzamere konijnenstal. Een afnemer uit België trok het bedrijf over de streep. “Zij wilden tekenen voor een gegarandeerde afname van minstens twee jaar”, zegt Jacq Groenewoud.