Nieuws & Persberichten

Bloemenshop Marloes bekroond met zilveren certificaat

Het is feest voor de eigenaren van Bloemenshop Marloes in Fijnaart. Marloes en Paul Vollebregt ontvangen het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Hiermee wordt het duurzaam ondernemen van de bloemenshop officieel erkend.  

Zilveren status 
Marloes en Paul zijn blij met de erkenning. Zo zegt Paul: “Dit is de kroon op ons werk, want je krijgt het niet zomaar. Voor ons was het niet meer dan logisch dat we dit certificaat moesten behalen. Als bloemist werk je dagelijks met producten uit de natuur. En als we in de toekomst ook willen genieten van bloemen, moeten we zuinig met de aarde omgaan.'' Bloemenshop Marloes kreeg de zilveren status. Dat betekent dat minstens 30% van de ingekochte bloemen en planten een certificaat hebben dat is gericht op duurzaamheid, zoals MPS-A, On the way to PlanetProof of Biologisch/EKO. 

Duurzame erkenning 
In Nederland zijn inmiddels meer dan 250 bloemisten gecertificeerd met de Barometer Duurzame Bloemist. Met het keurmerk, een initiatief van SMK, kunnen bloemisten laten zien dat ze duurzaam ondernemen. Afhankelijk van de criteria waaraan een ondernemer moet voldoen, krijgt de bloemist een bronzen, zilveren of gouden certificaat. De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met onder meer milieuorganisaties, koepelorganisaties, telers, veiling en groothandels. 

 

Meer informatie: 

Terug naar overzicht