Nieuws & Persberichten

PUUR Bloem & Binnen gecertificeerd duurzame bloemist

PUUR Bloem & Binnen uit Schoonhoven krijgt erkenning voor duurzaam ondernemen met het certificaat Barometer Duurzame Bloemist. Door de coronacrisis heeft het certificeren ongeveer een jaar geduurd, maar mét resultaat. De bloem- en interieurwinkel streeft nu naar het gouden niveau en is al flink op weg.  

Duurzaam ondernemen  
Eigenaren en bloembinders Nelleke Hoek en Judith van Vuurde vinden het belangrijk voor huidige en toekomstige klanten bewustere keuzes te maken.Met de duurzaamheidscertificering tonen we aan dat we bewust met het milieu bezig zijn. Wij geloven dat we allemaal bewuster met het milieu om moeten gaan”, aldus Nelleke en Judith. 

Zaken als afvalscheiding, duurzaam verpakkingsmateriaal en groene stroom had PUUR Bloem & Binnen al op orde. Aanpassingen voor het bedrijf waren het gebruik van verantwoorde schoonmaakmiddelen, energiezuinig rijden en ledverlichting.  

Voordeel
Bloemistencollectief FloraNL begeleidde de winkel tijdens het certificeringsproces. Dat was volgens Nelleke prettig: “Dit maakte het certificeren voor ons wel makkelijker. Zij hadden de knowhow en hiermee werd ook wat werk uit handen genomen.” 

Een voordeel van FloraNL is de mogelijkheid om landelijk te bezorgen. Alle aangesloten bloemisten hebben de intentie zich te laten certificeren voor de Barometer Duurzame Bloemist. “Een duurzaam boeket voor iedere klant is daarmee dichterbij dan je denkt'', zeggen Nelleke en Judith.  

Meer informatie:  

Terug naar overzicht